Het lichaam spreekt

Ik ben gefascineerd door de taal van ons lichaam en de wijsheid die het in zich draagt. Na jaren in de reguliere zorg te hebben gewerkt ben ik me steeds meer gaan richten op persoonlijke ontwikkeling. En ontdekte ik dat een mens zoveel meer is dan alleen een fysiek lichaam. Dat klachten veel breder behandeld kunnen worden dan alleen te kijken naar de symptomen. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd waaronder enkele jaren Zijns oriëntatie. Van daaruit ben ik mijn leven steeds meer in gaan richten zoals ik dat écht wilde. Mijn wens om mensen te begeleiden meer thuis te komen bij zichzelf, vertrouwd te raken met hun lichaam en te leren luisteren naar de wijsheid die het lijf in zich draagt, is uitgekomen.

Ik heb de vierjarige HBO opleiding tot holistisch massagetherapeut gevolgd aan de Holos Academie te Utrecht. Voor mijn afstuderen koos ik voor de specialisatie verlies en rouw en daarna volgde ik nog een opleiding voor lichaamsgerichte begeleiding bij rouw en verlies. Iedereen krijgt in zijn leven te maken met verlies. Verlies van een dierbare door overlijden, verlies van werk, een echtscheiding. Ook een miskraam, ongewild kinderloosheid, een ziekte van jou of van je kind is verlies. Het overkomt ons. We hebben daar als mens niks over te zeggen.

Word je bewust

Rouw laat zich altijd voelen in je lichaam. Bijvoorbeeld door pijn in je hartstreek van het verdriet of gespannen kaken van de boosheid over wat je is overkomen. Pijnlijke spieren omdat je zo geschrokken bent, of misschien ben je het contact met je lichaam wel helemaal kwijt geraakt. Rouw vraagt heel veel van je. Uit eigen ervaring weet ik dat praten over verlies alleen helpend is als je je tegelijkertijd ook verbind met je lichaam, om te voelen en ervaren. Van hieruit is mijn verlangen ontstaan om je te helpen compassievol te zijn naar jezelf, om je te ondersteunen en in te laten zien dat je ondanks je verlies heel wat in huis hebt om jezelf te kunnen dragen en om je verlies te verweven in je leven.

D4244-0040-vk3-WEB_flipsmall

Je mag er zijn

Ik wil jou weer in contact brengen met jezelf.

Ik geloof dat als je beter in contact staat met je lichaam, je lijf weer leert voelen en ongemak en pijn leert te dragen, je beter voelt wat je nodig hebt en wat écht belangrijk voor je is. Dan ontstaat er meer zachtheid, meer liefde, vreugde en verbinding. Met jezelf, en van daaruit ook met de ander. Dan verdwijnt het goed en fout en slagen we er steeds meer in om iedereen in zijn waarde te laten.

Iedereen mag ZIJN! met wat er is.