logo
Menu
logo

Breed inzetbaar

Massagetherapie is heel breed inzetbaar. Massagetherapie kan helpend zijn bij allerlei lichamelijke klachten zoals nek/schouderklachten, rugpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, maag/darmklachten, spierpijn en uitstralende pijnen.

Je zult misschien niet direct aan massage denken als behandeling bij emotionele – of psychische klachten. Het kan echter heel helend zijn bij depressieve gevoelens, angsten, stress, onzekerheid, burn-out of slaapproblemen.

De aanraking en het focussen op de sensaties in het lichaam leren je naar je lichaam te luisteren. Je lichaam is een spiegel, het vertelt je wat er echt bij je leeft van binnen. Klachten worden meestal als zeer onwenselijk en irritant ervaren. Als je bij klachten je lichaam echter niet als vijand ziet, maar als een boodschapper, kun je nieuwsgierig worden naar wat het je wil vertellen.

Bij verlies en rouw

Massagetherapie is daarom ook een groot onderdeel van mijn begeleiding bij verlies en rouw. Een holistische massage nodigt je uit om in het hier en nu te zijn en aandacht te hebben voor dat deel in jou dat op dat moment het meeste aandacht nodig heeft. Het lichaam is een ingang tot het voelen en toelaten van emoties én van het hervinden van je kracht. Van daaruit kan het proces beginnen om het verlies te aanvaarden en te integreren in je leven.

Tijdens een behandeling kun je fijne gevoelens ervaren, maar ook weerstand, pijn of verdriet. Door deze gevoelens toe te laten en er zonder oordeel te laten zijn, kun je ervaren dat er meer zachtheid en ruimte komt in jezelf. Wat er ook maar opkomt, het is oké. Het hoeft niet weg, het hoeft niet anders of minder heftig. Je hoeft alleen maar te ‘zijn’ met wat zich aandient. Hoe vaker je dit kunt, hoe meer compassie je voor jezelf krijgt. De inzichten die je hierdoor krijgt kunnen je helpen meer positiviteit te ervaren op alle vlakken in je leven.

Wat ik voor je kan doen

Het is mijn doel om jou een omgeving te bieden die fijn en veilig voelt. Ik laat het helemaal aan jou over wat je wel en niet met mij wilt delen. Ook tijdens het geven van de massage heb ik respect voor jouw grenzen. Het kan zijn dat het gewenst is om je eerst aan te raken over je kleding heen.

Na afloop bespreken we nog even kort hoe je de behandeling hebt ervaren en maken we een nieuwe afspraak.

In de vervolgsessies is er ook vóór en na de behandeling altijd ruimte voor een kort gesprek.