Massagetherapie

Is een vorm van lichaamsgerichte therapie waarbij je door aanraking uitgenodigd wordt om meer in contact te komen met je lichaam. Door met je aandacht in je lijf te komen kun je gaan ervaren wat daar voelbaar is.

website massage 14b

Laat je lichaam spreken!

Jouw lichaam bezit zoveel wijsheid dat het je exact vertelt wat goed is voor jou. Alleen ben je wellicht verleerd te luisteren. Als je te lang de signalen van je lichaam negeert, laat je lichaam dit weten met klachten.

Signalen van het lichaam als nachtzweten, hoofdpijn, vermoeidheid, buikklachten, rugpijn enzovoorts worden vaak terzijde geschoven als zijnde onbelangrijk of onwenselijk.

Innerlijke wijsheid

Maar stel dat het lichaam zoveel wijsheid bezit dat het jou exact vertelt wat goed voor jou is. Dat je lijf zegt: Ho, stop, tot hier en niet verder. Dan kan het interessant zijn om jezelf de vraag te stellen wat heeft deze klacht mij te vertellen?

Lichamelijke klachten en symptomen hebben vrijwel altijd verband met je innerlijke leven. Gedachten en gevoelens beïnvloeden je lichaam en uiten zich via je lijf; je lichaam is als het ware een spiegel. Ook ervaringen uit het verleden laten sporen na in je lijf.

Wat kan ik voor je doen?

Een Holistische massage nodigt je uit om helemaal in het hier en nu aanwezig te zijn en alles te ervaren wat er door de aandachtige aanraking ervaren wil worden. Het lichaamsgebied dat de grootste aandacht nodig heeft zal deze krijgen in de vorm van een massage die daar het beste bij past. Om op deze manier met je klacht/pijn, het gevoel in contact te komen, niet om het weg te masseren!

Positieve gevoelens kunnen ervaren worden maar ook gevoelens van weerstand, verdriet of pijn. Door deze helemaal toe te laten en zonder oordeel er te laten zijn, zul je ervaren dat het zachter/ruimer word in jou. Je hoeft er niks mee, het hoeft niet anders of weg.

Door helemaal in het moment aanwezig te zijn en je volledig over te geven aan een massage, kun je meer ruimte en vrijheid in jezelf ervaren. Overgave betekent jezelf ontmoeten in wat zich nu aandient. Je geeft je verzet op en ontdekt de waarheid die je lichaam spreekt. Je komt dichter bij jezelf komen en gaat meer voelen. Je levensenergie gaat weer intenser stromen.

Door de inzichten die je hierdoor krijgt kun je leren nieuwe stappen te zetten of andere keuzes in je leven te maken die een positieve invloed kunnen hebben op je gezondheid, maar ook op je relaties en je werk.