Klassieke massage

Deze massagevorm bestaat uit diverse massagetechnieken waar ook fysiotherapeuten gebruik van maken, en richt zich vooral op de spieren, gewrichten en onderhuids bindweefsel.

website massage 6b

Zo ontstaat er een verbetering van de energiestroming en bloedcirculatie waardoor opgehoopte afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingstoffen beter worden opgenomen, wat weer effect heeft op het zelf genezend vermogen van het lichaam. Deze massage is heel geschikt bij spierklachten of andere klachten aan het bewegingsapparaat.

Haptische/Energetische massage

Deze massagevorm nodigt je uit om diep te ontspannen en je lichaam (weer) bewust te voelen. De aandacht wordt door het masseren van de drukte in je hoofd verlegd naar het gevoel in je lichaam.

Sensaties die in het lichaam kunnen worden waargenomen zoals kou, pijn, warmte, genot, openheid, verdriet, blijdschap enz. Belangrijk is dat deze sensaties waargenomen worden zonder dat we ze veroordelen of vinden dat ze moeten veranderen.

massage website 5b

Het willen wegnemen of veranderen is een strategie om het gevoel dat er is niet te hoeven voelen. Een energetische massage nodigt je uit om te voelen wat er op dat moment is!

Zwangerschapsmassage

Een massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten.
Maar ook onzekerheid, spanning en angst voor bijvoorbeeld de bevalling verminderen.

zwanger1
Een massage maakt de spieren soepeler, de ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Het lichaam kan zich herstellen. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden.

Uit onderzoek blijkt dat een zwangerschapmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Ook blijkt het percentage vroeggeboortes kleiner te zijn.