masseren
Bij mij kun je terecht voor verschillende massages. In overleg kiezen we de meest geschikte.
  • Deze massagevorm bestaat uit diverse massagetechnieken waar ook fysiotherapeuten gebruik van maken, en richt zich vooral op de spieren, gewrichten en onderhuids bindweefsel. Afvalstoffen in het lichaam kunnen hierdoor sneller worden afgevoerd. Waardoor spanning in de spieren kan afnemen en plaats maakt voor ontspanning.

  • Deze massagevorm nodigt je uit om diep te ontspannen en je lichaam (weer) bewust te voelen. De aandacht wordt door het masseren van de drukte in je hoofd verlegd naar het gevoel in je lichaam. Deze massage richt zich meer op de energiestroom in het lichaam. Door met aandacht te voelen kunnen blokkades opgeheven worden en kan de energie weer vrijer stromen.

  • Het laten voelen en ervaren van de bindweefselzones van het lichaam stellen je in staat een “globale indruk” te krijgen over de locatie van een disbalans in het lichaam. De huid is opgedeeld in verschillende zones (dermatomen). Iedere huidzone staat in verbinding met bepaalde spieren en organen. Een bindweefselmassage kan je letterlijk laten ervaren wat er zich onderhuids bij je afspeelt. Na een bindweefselmassage wordt er veelal een gevoel van ruimte en opluchting ervaren.

  • Voeten zijn een afspiegeling van het lichaam. Door het masseren van drukpunten op de voeten worden de uiteinden van zenuwbanen en energiebanen geraakt en worden de bloedsomloop, de lymfestroom en energiestroom beïnvloed. Een holistische voetreflexmassage kan je meer inzicht geven over wat er om jouw aandacht vraagt wanneer de klachten uiteenlopend zijn.

  • Chakra zijn energiecentra in het lichaam. Er zijn 7 belangrijkste chakra’s. Die ieder een eigen energie hebben en daarmee een eigen functie vervullen binnen je hele energiesysteem. Bij deze vorm van massage kun je ervaren hoe het is gesteld met de energiebalans en nodig je uit bewust te worden van je energiebalans, het thema en eventuele blokkades.

  • Is een zachte vorm van lichaamswerk waarbij het zelf genezend vermogen alle ruimte krijgt. Het is een massagevorm waarbij diepe ontspanning ervaren kan worden. Holistic pulsing berust op het principe dat er leven is waar beweging is en dat overal waar beweging ophoudt, stagnatie en verval optreden. Door middel van zachte schuddingen die ik helemaal op jou afstem wordt het lichaam continue in beweging gebracht. Door de puls bewegingen komt het zenuwstelsel tot rust en kan er weer een vrije stroming worden ervaren in het lichaam, zo ook in jou.

  • De techniek van het focussen is ontwikkeld door psycholoog en filosoof Eugene Gendlin. Bij het focussen nodig ik je uit om naar binnen te keren. Ik begeleid je bij het ontdekken van je lijfelijke gewaarwording en zul je ervaren wat het is om naar je innerlijke gevoel te luisteren. Dit helpt je om duidelijker te ervaren wat je wilt en voelt en ben je beter in staat om keuzes te maken die echt bij je passen in plaats van te vervallen in automatische mechanismes.

  • Deze vorm van massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten. Maar ook onzekerheid, spanning en angst voor bijvoorbeeld de bevalling verminderen. Een massage maakt de spieren soepeler, de ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Het lichaam kan zich herstellen. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden. De massage kan positieve effecten hebben op de slaap en zorgt voor minder aanmaak van stresshormonen wat een positief effect heeft op de bevalling.