Laat je lichaam spreken!

Van fysieke of emotionele pijn willen we zo snel mogelijk af. Dat is onze eerste reactie. Maar als je iets probeert weg te duwen zal het weer terug komen. Vergelijk het maar met een bal die je onder water probeert te houden, de bal zal omhoog willen blijven komen.

website massage 14b

Luister naar je lichaam i.p.v. naar je hoofd!

Jouw lichaam bezit zoveel wijsheid dat het je exact vertelt wat goed is voor jou. Daar waar je met je verstand geen “nee” meer kan zeggen, gaat je lichaam het voor je doen. Als je te lang de signalen van je lichaam negeert, laat je lichaam dit weten met nieuwe klachten.
We hebben aangeleerd dat wijsheid in ons verstand zit. Waardoor we de verbinding met ons lichaam geleidelijk steeds meer zijn verloren. Signalen van het lichaam als nachtzweten, hoofdpijn, vermoeidheid, buikklachten enzovoorts worden resoluut terzijde geschoven als zijnde onbelangrijk of onwenselijk
Maar stel dat het lichaam zoveel wijsheid bezit dat het jou exact vertelt wat goed voor jou is. Dat je lijf zegt: Ho, stop, tot hier en niet verder. Dan kan het interessant zijn om jezelf de vraag te stellen wat heeft deze klacht mij te vertellen?
Lichamelijke klachten en symptomen hebben vrijwel altijd verband met je innerlijke leven. Gedachten en gevoelens beïnvloeden je lichaam en uiten zich via je lijf; je lichaam is als het ware een spiegel. Ook ervaringen uit het verleden laten sporen na in je lijf.
Het kan zeer helend zijn om het gebied waar de klachten zich voordoen aandacht te geven. En hiermee het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan te spreken. Je lichaam maakt iets kenbaar aan jou. Het is een manier om je aandacht te vragen.

Wat kan ik voor je doen?

Ik kan je helpen je klachten te onderzoeken. Na een uitgebreide intake stem ik met jou af wat er op dat moment wenselijk is. Er zijn verschillende vormen van massage mogelijk. Ieder vorm heeft een eigen werking. Aanvullend op de massage is het ook mogelijk lichaamsgerichte oefeningen te krijgen ter ondersteuning.
Via aanraken en masseren kun je met al deze aspecten van jezelf contact maken. Je wordt uitgenodigd tot zelfonderzoek en bewustwording, waardoor genezing mogelijk wordt. Dit kan prima naast symptoombehandeling bij een fysiotherapeut, arts of specialist.