logo

Heb je moeite om door te gaan na het ervaren van een verlies in je leven?
Lijd je aan onverklaarbare klachten?
Ben je bang om je emoties toe te laten uit angst dat je niet meer kunt stoppen met huilen?
Leef je op de automatische piloot en ervaar je juist heel weinig emoties?
Vraag je je af of je het wel goed doet, dat rouwen?

“Omgaan met verlies gaat niet over iets verwerken,
maar hoe dit verlies te verweven in je leven.”

Rouw volgt niet alleen na het overlijden van een dierbare. Er zijn vele vormen van verlies waar we niet altijd bij stil staan. Elk verlies laat sporen na, ook al ben je je daar niet altijd van bewust. Rouw kan fysieke klachten, een verminderde weerstand en psychische klachten veroorzaken.

Ik wil je graag helpen als je moeite hebt om verder te gaan na verlies of rouw in je leven of als je last hebt gekregen van klachten die je niet goed kunt verklaren.

Wat mijn begeleiding uniek maakt is dat ik gesprekken met lichaamswerk combineer. Praten over het verlies kan fijn en nuttig zijn. Echte heling gebeurt echter als je tegelijkertijd verbindt, voelt en ervaart.

Ik help je om meer in contact te komen met je lichaam zodat je gaat voelen welke signalen je lichaam je geeft en wat deze kunnen betekenen voor jou.

Ik maak daarbij o.a. gebruik van massagetherapie, lichaamsgerichte oefeningen, focussen, mindfulness en praktische informatie. Ik help je je veerkracht terug te vinden en je gevoelens en emoties te (h)erkennen, waardoor het verlies geïntegreerd kan worden in je leven.

“Ik was heel bang om mijn emoties echt te voelen. Het voelde alsof ik in een diepe put zou vallen waar ik niet meer uit zou kunnen. Dankzij jouw begrip en geduld durfde ik het toch aan een laag dieper te gaan en mijn verdriet te omarmen.”
“Iedereen raadde me aan om hulp te zoeken, dat ik moest leren loslaten. Met een knoop in mijn maag heb ik een afspraak gemaakt. Wat was het bijzonder om juist mijn boosheid, verdriet en eenzaamheid wel te mogen voelen en hoe zich dat had vastgezet in mijn lichaam.”
“Ik durfde tegen niemand te zeggen dat ik niet intens verdrietig was, maar opgelucht. Daar voelde ik me erg schuldig over. Had ik dan niet van hem gehouden? Ik stopte al mijn emoties weg, waardoor ik jarenlang leed aan chronische rugpijn. Fiona hielp me contact te maken met mijn lichaam, dat heel duidelijke signalen gaf dat ik niet goed luisterde naar mezelf.”